top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFavori Reklam

Türk ayakkabı sektörü AYMOD'la rekora koşuyor

2021 Yılının ilk sekiz ayında 674 milyon dolarlık ihracata ulasan ayakkabı sektörü, AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'nda 65. kez bulusmaya hazırlanıyor.

29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında Istanbul Fuar Merkezi’nde, düzenlenecek olan fuar, ayakkabı ve saraciye modasındaki en son modelleri ve trendlerin bir araya getiren en önemli ticari platform olarak dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Dernegi (TASD) Baskanı Berke Içten, “Ülkemizde 15 bin civarında üreticinin oldugu, 320 bin çalısan sayısıyla yıllık; 550 milyon çift üretim kapasitesine sahip bulunan ayakkabı sektörümüz, dünyanın 6. büyük üretim merkezi konumunda yer alıyor” dedi.

Berke Içten: “Ayakkabı sektörünün 2023 hedefi ihracatta 2.5 milyar dolar”

“2021 Ocak-Agustos döneminde ayakkabı ihracatında yüzde 24’lük artısla 674 milyon dolarlık ihracata ulastık. Yılın aynı döneminde deri ve deri mamulleri ihracatı kapsamında da en fazla ihracat gerçeklestiren alt sektör 90 milyon dolarla ayakkabı sektörü oldu” diye ifade eden TASD Baskanı Berke Içten, “AYMOD Fuarı kapsamında yılsonu ihracat hedefimizi de tazeleyerek dünyaya 1.5 milyar dolarlık Türk ayakkabısı ihraç etmek istiyoruz. 2023 yılı için 2.5 milyar dolar olan ihracat hedefimizle de dünya pazarındaki rolümüzü daha çok artırmayı planlıyoruz” dedi.

“Eskiden adım atıyorduk, simdi rekora kosuyoruz!”

Başkan Içten, “Pandemiye ragmen 2020 yılında 280 milyon çift ayakkabı ihraç eden sektörümüz bir önceki yıla göre de adet bazında 5 milyon çiftten fazla ayakkabı ihraç etmistir” diye ifade etti. Görüslerine devam eden TASD Baskanı Berke Içten, “Bu yönüyle de dünyanın 5. büyük üretim merkezi olan Türkiye, ayakkabı sanayisinde rekorlara kosmaktadır” seklinde belirtti.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page