top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFavori Reklam

500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri çalındı

500 milyon LinkedIn kullanıcısının verilerinin çalındıgı ortaya çıktı. Bu verilerin tamamı yayınlanmamıs olsa da 2 milyon kullanıcının verileri "ispat" amaçlı yayınlandı.


Geçtigimiz hafta 533 milyon Facebook kullanıcısının kisisel bilgileri ve telefon numaraları düsük seviye hackerların yer aldıgı bir forumda yayınlanmıstı. Simdi ise 500 milyon LinkedIn kullanıcısının verilerinin çalındıgı ortaya çıktı. Bu verilerin tamamı yayınlanmamıs olsa da 2 milyon kullanıcının verileri "ispat" amaçlı yayınlandı. Sirket, dün yaptıgı açıklamada, yaklasık 500 milyon LinkedIn kullanıcı profilinden alınan bilgilerin, bilgisayar korsanları arasında popüler olan bir web sitesinde satıs için yayınlanan bir veritabanının parçası olduğunu dogruladı.


Verilerin satısı ilk olarak siber güvenlik haberleri ve arastırma sitesi CyberNews tarafından bildirildi ve kullanıcı kimlikleri, isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyetler, mesleki unvanlar ve diger sosyal medya profillerine baglantılar içeren bir arsivin açık artırmaya çıkarıldıgı söylendi. Paylasılan bilgilere göre örnegi görüntülemek için 2 dolar ücret talep ediliyor. 500 milyonluk listenin tamamını satın almak için ise dört haneli bir ücret teklifi talep edildigi söyleniyor.


CyberNews, satılık iki milyon profilden olusan sözde bir örnekte, LinkedIn üyelerinin tam adlarının, e-posta adreslerinin, telefon numaralarının, cinsiyetlerinin ve daha fazlasının görünür oldugunu buldu. Ancak buna ragmen LinkedIn, verilerin birçok yerden bilgi içerdigini ve tümünün profesyonel odaklı sosyal agdan alınmadıgını söylüyor.


LinkedIn'in açıklamasında satıs için yayınlanmıs oldugu iddia edilen bir dizi LinkedIn verilerini arastırdıkları ve bunun aslında bir dizi web sitesinden ve sirketten gelen verilerin bir toplamı oldugunu belirledikleri ifadesi yer alıyor. Sirket ayrıca, LinkedIn'den hiçbir özel üye hesabı verisinin dahil edilmedigini ileri sürüyor.

LinkedIn verilerinin çalındıgı iddia edilen kullanıcılara bilgilendirme yapıp yapmayacagına dair bir bilgi paylasmadı.


0 görüntüleme0 yorum
bottom of page