top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFavori Reklam

Netflix Türkiye'nin üyelik paketlerinde yeni fiyatlar

Güncelleme tarihi: 5 Mar 2021

Avrupa'da sayılı ofisine Istanbul'u da eklemeye hazırlanan Netflix, Türkiye'deki kullanıcılarına yeni fiyatları ile merhaba dedi.

17.99 olan Temel Plan veya herkesin bildigi dilde tek ekran paketi 26.99, 29.99 olan Standart Plan yani iki ekranlı plan 40.99, 41.99 olan Özel Plan yani 4 ekran ve UHD olan paketse 54.99 seklinde degismis. Henüz sizinki degismemis olabilir, daha öncesinden bildigim kadarı ile her üyenin abonelik gününe göre bilgilendirme ile yeni fiyat geçisi saglanıyor.

Geçtigimiz yılın sonunda Türkiye ofisini açmaya hazırlanan Netflix'in Türkiye'de 3 milyondan fazla ücretli abonesi oldugunu sizlerle paylasmıstık. Halihazırda açık ara pazar lideri olan sirketin, rekabetin çetin geçecegi yılda bu adımı farklı karsılanabilir ama ilk is matematige vurdugumuzda sonuç belli oluyor. Bir önceki zamdan su ana dolar kuruna baktıgımızda Dolar kuru karsısında Türk Lirası yüzde 30 deger kaybetmis görünüyor. Bunun haricinde reklam verenlerin yakından bildigi 2019 sonunda devreye giren dijital hizmet vergisi ve de geçtigimiz yıl uygulamaya baslanan kullanıcı basına ödeme alınan RTÜK lisans bedellerini de o zamandan bu zamana kullanıcılara yansıtmayan Netflix Türkiye, tüm maliyetleri tek bir seferde fiyatlarına eklemis.

Eski pakete baktıgımızda, yeni fiyatlar ne zaman gelir diye ekipçe de konustugumuz konulardandı. Aylık 2.5 dolar gibi bir rakamla uzun süre bu fiyat politikasını sürdürmesi çok kolay degil diye. Buna karşılık en uç noktaysa Amazon'un sahip oldugu Prime Video. 7.90 TL fiyatı ile adeta Amazon'un e-ticaret tarafından pazarlama stratejisinin bayraktarlıgını üstleniyor. Hazır Amazon demisken Netflix'in bu adımı ile birlikte pazarın diger oyuncularında da fiyatlarda artıs bekleyebiliriz veya farklı kampanyalarla sundukları ekstra indirimli fiyatları kısma ihtimali mümkün, matematige dönecek olursak sebep belli: Gelirle içerik üretimi arasında korelasyon.


Pandemide sinema sektörüne 4 milyon TL'lik destek ile kamera arkasındaki çalısanlara destek olan Netflix'in Türkiye'deki son yapımlarından aklımda kalan tek is ise "Bir Baskadır" oluyor. Yakın zamanda ise aralarında "Fatma, Sen Hiç Ates Böcegi Gördün mü?, Atiye'nin yeni sezonu" gibi Türkiye'den 10 yeni projeye hazırlanıyor. Teknoloji sirketi diyoruz, yazılıma deginmeden olmaz. Yazılım tarafında ise Çocuk Aktivite Raporu ve Aile profili ve de benim için vazgeçilmez olan hızlandırılmıs video seçeneginin de altını çizelim.

Ülkemizdeki son kampanyası simdi Onlar Altyazılı İzlesin ile akıllarda kalan ve de aslında cümleyi açtıgımızda Türkiye'nin ilerleyen süreçte dizi üretiminde önemli bir merkez olabilecegini ve de yurt dışında izleyenlerin Türkiye ziyaret etmesi veya planlamasını da son dönemdeki gelismelere ekledigimizde, aslında önemli bir etki yaratan teknoloji sirketi profili var karsımızda. Günün sonunda sadece yurt dısı içerigi Türkiye'ye sunup karsılıgında para isteyen bir teknoloji sirketi yok, aksine katma degeri ile burada olan bir marka olarak karsımıza çıkıyor Netflix.

Belki de en çok, kullanıcının istediği zaman tek tuşla iptal edebilmesinin de ötesinde geçerek aktif olmayan hesapları boş yere ödeme yapmasınlar diye kapatan bir kurum olması ve Türkiye'deki kurumların yıllardır sürdürdügü tutumu degistirmesi ile en büyük katkıyı yapıyor. Belkinin ötesinde sunu net olarak söyleyebiliriz ki Türkiye'de pazarda yaptıgı basarılı hamlelerle, tüketicilerin sevdigi içerige ödeme yapmasına dair alıskanlık kazandırdı ve de yeni ürettigi içeriklerle de bunu iki yılda ikiye katladı. Sonuçları ise yeni markaların çıkmasının zeminini olusturdu. Bir fiyat artışından Netflix Türkiye'nin 2020 yılı özetine geçtik bu arada da resmi açıklama da geldi. Bakalım yeni oyuncularla birlikte çesitlenen içerikler ve platformlar tüketici egilimini nasıl degistirecek?

Netflix Türkiye'den resmi açıklama:

Türkiye’deki içerik kütüphanemizi zenginlestirmek ve hizmet kalitemizi daha da arttırmak için üyelik ücretlerimizi güncelliyoruz. Bu degisiklikle birlikte, her yasa ve zevke uygun yapımları üyelerimizin hayatına keyif katan bir eglence deneyimiyle birlikte sunmaya devam edecegiz. 4 Mart'tan itibaren hayata geçirecegimiz aylık ücretlerimizi söyle sekillendirdik: Temel plan 26,99 TL, Standart plan 40,99 TL, Özel plan ise 54,99 TL. Her zaman oldugu gibi üyelerimiz kendileri için en uygun seçenegi sundugumuz bu üç plan arasından tercih edebilecek.


0 görüntüleme0 yorum
bottom of page