top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFavori Reklam

Pandemiden Etkilenen Isletmelere 5 Milyar TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, KOSGEB’in 5 milyar TL bütçeli yeni programını açıkladı. Pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalısan mikro ve küçük ölçekli isletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların destege basvurabilecegini kaydeden Cumhurbaskanı Erdo-gan, “Mikro isletmeler 30 bin liraya kadar, küçük isletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak sekilde bu destekten faydalanacaklar.” dedi.


Cumhurbaskanı Erdogan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisinin açılıs etkinligi ve ürün lansmanına katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Içisleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara Valisi Vasip Sahin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, MKE Genel Müdürü Yasin Akdere ile TÜBİTAK Baskanı Hasan Mandal da hazır bulundu.


Burada bir konusma yapan Cumhurbaşkanı Erdogan, KOSGEB’in yeni programı açıkladı. Cumhurbaskanı Erdogan, sunları söyledi:


5 MİLYAR TL: KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar TL bütçeli yeni bir destek programı baslatıyoruz.

Bu destek öncelikle Kovid salgını sebebiyle gelir kaybına ugramıs veya nakit akısı bozulmus ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli isletmelere yöneliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz sirketler de bu destege basvurabilecektir.


3 MAYIS’TA BASLIYOR: Mikro isletmeler, 30 bin liraya kadar küçük isletmeler, 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz sekilde bu destekten faydalanacaklardır. Bu sektörlerde sartları tasıyan mikro veya küçük isletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılıgı ile bas

vurularını yapabilirler.

1 görüntüleme0 yorum
bottom of page